MALIM KORACIMA DO VELIKIH PROMENA
Foto: Promo

promo

MALIM KORACIMA DO VELIKIH PROMENA

U McDonald's-u, gde je vraćanje deo kulture, ističu da su ponosni na višedecenijska partnerstva koja održavaju sa institucijama i organizacijama

Objavljeno:

McDonald’s Srbija pokrenuo je platformu pod nazivom „Malim koracima do velikih promena“ u okviru koje se nalaze svi projekti i inicijative kompanije koji se odnose na akcije vezane za klimatske promene, zaštitu prirodnih resursa, smanjenje otpada i prelazak na održivu ambalažu i igračke, ali i niz volonterskih i akcija podrške lokalnoj zajednici.

Višedecenijska partnerstva

U McDonald's-u, gde je vraćanje deo kulture, ističu da su ponosni na višedecenijska partnerstva koja održavaju sa institucijama i organizacijama.

McDonald’s Srbija već dve decenije uspešno sarađuje na projektu „Integracija osoba sa intelektualnim teškoćama u socijalnu sredinu“ sa Kreativno edukativnim centrom – KEC.

Kompanija McDonald’s i KEC potpisale su 2004. godine Memorandum o saradnji, koji je omogućio da osobe sa intelektualnim teškoćama ostvare svoje ljudsko pravo na rad i aktivan život u zajednici i oni su, uz logističku podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike angažovani u više McDonald’s restorana u kojima se druže sa zaposlenima i gostima i na taj način se osećaju uključenim u društvenu zajednicu.

McDonald's
foto: Promo

Tokom ove višegodišnje saradnje zajedno su realizovani mnogi događaji, poput obeležavanja Svetskog dana deteta u McDonald’s restoranu Bezistan, pod sloganom „Svi smo mi isti“, uz podršku mnogih javnih ličnosti, koje su svojim prisustvom skrenule pažnju javnosti na postojanje, potrebe, želje i mogućnosti ovih naših sugrađana. Ta manifestacija je na poseban način istakla značaj radnog angažovanja mladih osoba sa intelektualnim teškoćama, učinila ih je vidljivim i doprinela prevazilaženju predrasuda u društvu prema njima.

Sa roditeljskom kućom „Zvončica“ saradnja takođe traje dugi niz godina poslovanja McDonald’s-a na tržištu Srbije. Kompanija je pomogla u opremanju kuće i u kupovini različitih medicinskih uređaja i aparata za Institut za majku i dete „Dr. Vukan Čupić“ u okviru koga se nalazi ova roditeljska kuća.

Višegodišnja partnerstva ogledaju se i u donaciji obroka nevladinim organizacijama kao što su „Svratište“, koje brine o deci, ili „Liceulice“, socijalno preduzeće u kome su angažovane osobe sa određenim smetnjama u razvoju. Takođe, McDonald’s daje podršku kroz donaciju obroka i Savezu invalida Beograda i mnogim drugim institucijama i organizacijama.

Kompanija se pridružila i akciji „Čep za hendikep“ pa se u određenim restoranima sakupljaju čepovi sa pet ambalaže i potom doniraju ovom udruženju, koje zahvaljujući sakupljenim čepovima nabavlja medicinska pomagala. Jedan od ciljeva kompanije jeste da svu ambalažu od plastike zameni ili potpuno izbaci u narednim godinama, a akcija „Čep za hendikep“ pruža mogućnost da istovremeno pomaže i ljudima i prirodi.

McDonald's
foto: Promo

Iz kompanije podsećaju da svi mi kod kuće, na poslu, u školama možemo malim koracima napraviti velike promene, tako što ćemo na automate za reciklažu pet boca odnositi pet ambalažu, ili ćemo odvajati čepove sa plastičnih boca. U Srbiji se godišnje sakupi oko 12000 tona otpada od plastike.

Mek volonteri

Kao jedna od najvećih svetskih kompanija brze usluge, McDonald’s zna da ima mogućnost da pokrene stvarne promene koje se tiču društvenih i ekoloških izazova. To je odgovornost koju kompanija ozbiljno shvata i koju preuzima, ali to je i prilika za napredak.

Kada kažu „poslužene milijarde“, u McDonald’s-u ne govore samo o burgerima. Govore o podršci koju pružaju zajednici, partnerima, zaposlenima i dobavljačima, jer znaju da postoji razlika između biti u zajednici i biti deo jedne zajednice.

Na putu pozitivnog uticaja na zajednicu, McDonalds’ već ima značajnu prednost – SVOJE ZAPOSLENE. Svi zaposleni u McDonald's-u koji su se pridružili volonterskom klubu „Mek volonteri“ odlučili su da svoju želju i strast da stvaraju promene u svetu oko sebe iskoriste kako bi inspirisali svoje kolege i delili uspehe.

McDonald's
foto: Promo

Mek volonteri nisu samo učesnici različitih akcija koje je kompanija pokrenula – od sadnje drveća i uticaja na smanjenje CO2 u gradskim sredinama ili druženja i pravljenja nakita, kićenja jelke sa članovima Kreativno edukativnog centra koji brine o mladima sa smetnjama u razvoju ili učešća u akciji „Dan dečijih aktivnosti u prirodi“ i mnogih drugih – već često i sami predlažu aktivnosti koje kompanija može da podrži. Tu su uvek spremni #mekvolonteri #mcdvolonteri

Akcije koje kompanija preduzima zajedno sa svojim partnerima i dobavljačima širom sveta omogućavaju podršku lokalnim zajednicama, uprkos nepredviđenim globalnim izazovima. Samo zajedno kroz podršku možemo učiniti da svet u kome živimo bude bolje mesto i nama i generacijama koje dolaze. Samo zajedno malim koracima možemo doći do velikih promena.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.